Christelijke kinderboeken

Net voor het slapen gaan nog even voorlezen of lezen, ontspant. Rustige kinderen slapen sneller in dan kinderen die spelend op het bed heen en weer springen. Hetzelfde geldt trouwens ook voor volwassenen. Een rustige activiteit voor het slapengaan werkt slaap bevorderend.

Toppers: Top 10 kinderboeken

Christelijke kinderboeken lezen

Lezen is leuk, geef het door aan je kinderen! Ga voorlezen daarmee geef je het signaal dat lezen leuk is. Voorlezen is een gezellige en ontspannende bezigheid. Zonder al teveel moeite leert jouw kind veel bij op het gebied van woordenschat, geheugen en concentratie. Tegenwoordig is alles visueel ingesteld, televisie, reclame, digiborden in de schoolklas. We worden continu aan snel veranderende beelden blootgesteld. Veel is al voorgekauwd en laat weinig over voor de fantasie. Toch is fantasie erg belangrijk. Creativiteit is in veel beroepen noodzakelijk.

Lezen is gezond

De kinderen moeten goed hun oren spitsen om het verhaal te kunnen volgen. Door goed te luisteren, kunnen ze in hun hoofd beelden vormen van het verhaal. Dit stimuleert de fantasie. In een film krijgt de fantasie minder ruimte. Je weet precies hoe de held eruit ziet en soms heb je al gezien dat waar het monster zich verstopt heeft. Tijdens voorlezen (maar natuurlijk ook tijdens lezen) heeft iedereen een eigen beeld van de held. Je kunt niet zien waar het monster zich verstopt. Dit is uiteindelijk veel spannender!