Wij hadden het leven lief

Wij hadden het leven lief

Auteur: Janne IJmker | ISBN: 9789491583704 | Tip een vriend(in)

"Wat moeten we zonder de kracht van verhalen." Dit is één van de notities die hoofdpersoon uit het nieuwste boek van Janne IJmker noteert.
Indrukwekkend, het blijft je bij, stof tot nadenken; dit zijn woorden die bij mij opkomen na het lezen van dit boek.
Door de afwisseling van tapes, notities en brieven geeft het boek naast de verhaallijn ook veel informatie mee. De hoofdstukken bestaan uit tapes, notities en brieven van Samuël aan zijn vrouw.

Direct leverbaar

€ 10,00
Zijn er vragen?
  • Eigentijdse boekentafel
  • Gratis verzonden vanaf 20 euro
  • Levertijd van 1 werkdag
  • Steun het werk van IZB
  • Oprecht advies
Productbeschrijving

Wij hadden het leven lief (Janne IJmker)

We doken in de droge sloot en kropen verder tot we tussen de barakken door konden kijken. Daar stonden mannen naast en voor elkaar opgesteld, doodstil, als soldaten in het gelid. Ik zag eerst al die mannen, maar net als na het draaien aan de lens van een fototoestel, vervaagden zij, toen ik vlak voor mijn oog twee puntige ijzertjes ontdekte. Het ene ijzertje stond kaasrecht, het ander iets opzij geleund, alsof het vanwege moeheid overhelde. We hoorden iemand iets roepen. In het Duits. Het klonk als een bevel. De wazige groep achter het prikkeldraad begon te bewegen; de ijzertjes bleven staan. Het boerenmeisje Riekie ontmoet een joodse dwangarbeider uit een werkkamp in de buurt. De vriendschap die ontstaat wordt ruw verbroken door de onverwachte deportatie van Samuel naar Kamp Westerbork. Jaren later interviewt de dochter van Riekie haar moeder over het leven als kind in oorlogstijd. Veel van wat de moeder vertelt, kan de dochter terugvinden in de boeken en brieven die ze leest, maar de herinneringen van de moeder blijken niet in alle opzichten betrouwbaar.
Specificaties

Productspecificaties

TitelWij hadden het leven lief
Auteur
ISBN 9789491583704
Titel Wij hadden het leven lief
Thema Roman
Auteur Janne IJmker
ISBN 9789491583704
Jaar van uitgave 2015
Alternatieven

Alternatieven voor Wij hadden het leven lief

De Bruidsjurk
Rachel Hauck

De Bruidsjurk

Direct leverbaar

€ 12,50
Liuthers bruid
Jody Hedlund

Liuthers bruid

Direct leverbaar

€ 20,99