Algemene Voorwaarden boekenzending.nl

Algemeen
Onze afspraak
Door uw bestelling gaat u akkoord met de leveringsvoorwaarden.
- Aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt.
- Deze website is met zorg samengesteld. Toch kan het zijn dat bepaalde informatie na verloop van tijd is verouderd of niet meer juist is. Bijvoorbeeld doordat wijziging van prijzen, condities of regelgeving bekend zijn geworden nádat deze website voor het laatst is vernieuwd.
- Aansprakelijk

Boekenzending.nl is dan ook niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor eventuele onvolkomenheden of fouten in de verstrekte informatie.

Verzending
Per post
De boeken en overige bestellingen worden goed verpakt bij u bezorgd door PostNL of PostNL pakketservice. Als een bestelling niet door de brievenbus past, wordt deze als pakket verzonden
Indien u niet tevreden bent over een ontvangen bestelling, verzoeken we u ons hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen via onze klantenservice. Mocht u uw boeken willen ophalen in Oene, geef dit dan duidelijk door bij uw bestelling. Hiervoor kunt u het veld 'opmerkingen' op het bestelformulier gebruiken.  

Verzendkosten
Boven de € 50, - geen verzendkosten.
Voor bestellingen met een waarde van meer dan € 50, - worden geen portokosten in rekening gebracht. Voor een bestelling met een waarde minder of gelijk aan € 50, - wordt standaard een bijdrage in de porto- en administratiekosten gerekend van € 1,95 per bestelling.

Buitenland
Bij bestellingen vanuit het buitenland worden altijd de werkelijke verzendkosten in rekening gebracht, afhankelijk van het gewicht van het pakket en het land waaruit besteld wordt. Wij verzenden uitsluitend binnen de EU, bestellingen buiten de EU worden niet in behandeling genomen.

Levertijd
Veel boeken hebben wij in voorraad. Als u op een doordeweekse werkdag vóór 15:30 uur een bestelling plaatst, dan zullen we proberen uw bestelling diezelfde dag nog te verwerken. Als wij het artikel uit eigen voorraad kunnen leveren, dan zullen we het nog diezelfde dag verzenden. Bestellingen die niet op werkdagen bij ons binnenkomen, worden de eerstvolgende werkdag verwerkt. Hebt u vragen over de levertijd, dan kunt u altijd contact met ons opnemen

Binnen drie werkdagen
Ons streven is dat u het bestelde artikel binnen drie werkdagen in huis heeft. Afhankelijk van het artikel en de werkwijze van onze toeleveranciers kan dit uitlopen tot ongeveer tien werkdagen. Deze aangegeven levertijden gelden als indicatie. Voor buitenlandse boeken geldt een langere levertijd.

Op de hoogte stellen
Als een artikel niet binnen deze termijn leverbaar is of lijkt, dan zullen we u hiervan op de hoogte stellen. Als u in totaal meer dan 30 dagen op een besteld artikel hebt gewacht of zult moeten wachten, dan heeft u de mogelijkheid de bestelling van uw artikel kosteloos te annuleren.

Ruilen
Binnen acht dagen

Retourzending
Indien een artikel beschadigd is, of niet voldoet aan de kwaliteitseisen, ga dan als volgt te werk:
- Neem binnen 14 dagen na ontvangst contact op met onze klantenservice, middels een mailtje. Beschrijf duidelijk de reden waarom u het artikel wilt terugsturen. U ontvangt dan al dan niet een akkoord bevestiging.
- Stuur na ontvangst van akkoordbevestiging het artikel retour in de originele verpakking. Bevestig uw retourzending middels de door ons verstuurde akkoordbevestiging.
- Vermeldt de reden van  retournering.
- De portokosten voor het terugzenden van het artikel en het zenden van een nieuw product zijn voor rekening van de koper.
- Artikelen die zonder overleg met onze klantenservice worden geretourneerd, worden niet door ons geaccepteerd.  

Betalen
Op welke wijze kan ik betalen?
Bij vooruitbetaling:
Nadat de betaling is bijgeschreven op onze bank- of girorekening, is het handig als u de betaling even via onze e-mail meldt, zodat wij de artikelen direct kunnen bestellen voor u, we streven er naar om u bestelde artikelen binnen 3 dagen naar u toe te kunnen verzenden.
* Bij een overschrijving vooraf ontvangt u, na het plaatsen van uw bestelling, direct een bevestiging e-mail met uw persoonlijke bestel # nummer, met onze bankgegevens en het totaalbedrag. Zodra uw betaling bij ons binnen is wordt uw bestelling in behandeling genomen. Houdt u bij het overmaken van uw betaling rekening met een overboekingtijd van 1 tot 3 werkdagen.  (gebruik u Rabobank internetbankieren dan komt het bedrag binnen enkele minuten na overmaking bij ons binnen).
 
Tenaamstelling: Evangelisatiecommissie Oene, Oene, Rabobank nummer: IBAN NL58RABO0348206410
Betalingen worden elke dag verwerkt.

Bij iDeal betaling:
Bij bestellingen met iDeal worden uw gegevens direct naar uw bank doorgezonden, het totaalbedrag wordt dan direct gereserveerd. Wij hebben dus geen toegang tot uw bankrekening.
U krijgt direct bericht of de betaling is goedgekeurd door uw bank, bij iDeal kan het bij mislukte betaling soms 15 minuten duren.
U kunt bij deze betaalmethode ook laten leveren op een ander adres.

Afhalen
Indien u ervoor kiest om de bestelling op te halen in Oene, dan kunt u op de volgende manieren betalen:
- Contant
- Boekenbon
- Iris-cheque
- Tegoedbon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Uw gegevens
Wij waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt en wij zullen daarom uiterst zorgvuldig met uw gegevens omgaan. Als u een bestelling plaatst of uw eigen Boekenstand Oene account raadpleegt, dan worden uw gegevens opgeslagen in een beveiligde database.

Waarom bewaart boekenzending.nl mijn gegevens?
Uw gegevens worden allereerst gebruikt om uw bestelling in goede orde af te handelen. Hiervoor hebben wij uw naam, adres en betaalgegevens nodig. Wij staan u graag persoonlijk te woord. Daarom vragen wij u ook uw telefoonnummer in te vullen. Om u direct op de hoogte te houden van de status van uw bestelling, maken wij gebruik van uw e-mail adres. Daarnaast gebruiken wij uw e-mail adres om u op de hoogte te kunnen houden van de nieuwste ontwikkelingen, acties en speciale aanbiedingen.

Gesloten database
Uw persoonlijke gegevens worden opgeslagen in een ‘gesloten’ database. Deze database is alleen toegankelijk voor onze medewerkers.
     
Gegevens laten verwijderen
Wilt u toch graag uw persoonlijke gegevens laten verwijderen? Een maand na succesvolle afhandeling van uw bestelling is dat mogelijk. Stuur ons een mailtje als u dit wilt.
Boekenzending.nl respecteert de privacy van alle bezoekers van deze website. Om uw bestelling uit te kunnen voeren, hebben we echter wel uw naam, e-mail adres, afleveradres en betaalgegevens nodig. Onze medewerkers dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft, vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend om uw bestelling zo snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Boekenzending.nl verkoopt uw gegevens niet
Boekenzending.nl zal uw persoonlijke gegevens niet beschikbaar stellen aan derden. Zij zal deze uitsluitend aan geselecteerde derden ter beschikking stellen, die direct betrokken zijn bij het uitvoeren van uw bestelling. Onze medewerkers en door ons ingeschakelde derden zijn contractueel verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.