Onze missie voor 2017

Een deel van de opbrengst van de verkoop van onze gaat ieder jaar naar een ander, missionair doel. Voor 2017 zijn dit de 'open maaltijden' in de Martinikerk te Groningen.

Iedere laatste woensdag van de maand (m.u.v. juli, augustus en december) organiseert de Wijkgemeente Martinikerk een open maaltijd in de Martinikerk, aan de Grote Markt van Groningen. Aansluitend is er een zogenaamde vesper. Tijdens de maaltijd (die bereid is door vrijwilligers) is er ruimte voor ontmoeting. De maaltijd vindt om 18:30 uur plaats in de kapel van de Martinikerk. Geregeld worden mensen meegenomen om de maaltijd te delen. De activiteit draagt zo bij aan meer sociale cohesie en het delen van het geloof, met name onder studenten.

Persoonlijk verhaal van Daniël Maassen van den Brink (22, student aan de Protestantse Theologische Universiteit en studentenouderling bij de Wijkgemeente Martinikerk): “Persoonlijk vind ik het erg fijn om tijdens de maaltijden een rustmoment te hebben midden in een drukke en soms chaotische week, in nabijheid van God en andere mensen. In die nabijheid met andere mensen zit een vorm van onderling diaconaat, in de zin van aandacht en oog hebben voor elkaar. Ondanks het feit dat er veel studenten zijn in Groningen heeft niet iedereen een natuurlijk netwerk om zich heen om op terug te vallen, waar ze ook heen kunnen met vragen. De maaltijden betekenen een moment van ontmoeting voor studenten en het opdoen van sociale contacten. Sociale contacten die soms leiden tot een mooi geloofsgesprek.’’

Lees hier meer over ons project van 2017